Sari la conținut

WordPress Plugin-uri si teme Nulled

WordPress Plugin-uri si teme Nulled – da, sper sa nu ia Mr. Google, acest articol ca pe o incercare de promovare a expresiei “Nulled”, nu da bine la site-ul meu si pot fi penalizat insa, este un subiect care ar trebui discutat si analizat. Exista in Internet, foarte multe persoane care folosesc aceste teme sau plugin-uri din diverse motive. Fie ca nu au posibilitati materiale sau pur si simplu testeaza diverse teme si plugin-uri inainte sa fie cumparate.

Internet-ul este plin de link-uri catre template-uri si plugin-uri neplatite. Dai un click, cateva reclame si download ce ai nevoie. Problema este ca poti avea foarte mari probleme si nu ma refer la faptul ca nu ai platit o tema sau un plugin, ma refer la consecintele care apar dupa instalarea acestora.

Sa nu credeti ca un cineva, ofera gratuit ce cumpara! Au tot felul de coduri ascunse care fac SPAM si am sa va dau imediat un exemplu concret. Website-urile care nu pot face reclama prin Google, sau fac reclama la diverse produse sau servicii ilegale, apeleaza la profesionisti pentru promovarea acestor servicii sau produse. Acesti specialisti in promovare, nu pot ridica un astfel de website in mod natural drept pentru care folosesc tot felul de arme ascunse.

In momentul in care ai incheiat un contract cu o compania si garantezi un loc bun in motoarele de cautare, acest contract trebuie respectat pentru ca sunt foarte multi bani la mijloc. In general acest lucru se intampla la site-urile pentru adulti, la cele care se ocupa cu jocuri de noroc sau site-urile penalizate. Din lipsa de experienta, aceste companii apeleaza la SEO-isti si ofera bani buni pentru un loc fruntas.

Acum cateva zile am fost sunat de un amic din Londra, care a instalat si configurat o platforma WordPress. Dupa partea de design si optimizare, website-ul a fost pus online. Am testat si eu acest website la rugamintea persoanei respective, nu are experienta in acest domeniu dar are clienti, un lucru bun nu?

La testele facute de mine pentru optimizare on-page, titluri, descrieri, etc., site-ul dadea bine. Dupa doar cateva ore de la ridicarea restrictiei de indexare in motoarele de cautare, site-ul a fost afisat de Google. Totul parea OK. Amicul meu era incantat si a sunat chiar sa ma anunte ca Google, a indexat site-ul. Am intrat pe Google si la cautare am scris – site:numelesiteului.com. Totul parea OK. In cateva ore deja erau indexate mai mult de 20 de URL-uri.

Ce sa vezi! M-am blocat cand am citit descrierile – titlurile erau OK, naturale insa descrierile erau doar pentru site-uri de adulti si jocuri de noroc! Toate paginile, articolele, categoriile, aveau aceasi descriere, doar SPAM. Am sunat si am anuntat aceasta persoana – vezi Dom’le ca ai probleme, ceva nu este bine!

Sincer, am cautat 3 ore in structura sa vad de unde vine aceasta problema. Tema era OK, platforma WordPress, era OK. Mai ramaneau plagin-urile si dupa testare am gasit tampenia de cod SPAM. Intr-un plugin, un nemernic adaugase ceva dubios si se facea rescriere la toate descrierile din site si link-uri catre site-ul promovat de acest imbecil.

Mare atentie cand luati ceva neplatit din Internet. Riscati sa platiti mult mai mult si acest caz nu este singurul. Au picat companii mari din cauza unor persoane care vand ceva furat. Pe Google, nu il intereseaza ce probleme ai in configurarea website-ului sau in structura acestuia. El ia continutul pe care il ofera site-ul respectiv si il catalogheaza dupa relevanta si naturalete.

 

Înapoi sus