Sari la conținut
Website separat pentru dispozitive Mobile

Website separat pentru dispozitive Mobile?

Website separat pentru dispozitive Mobile?Website separat pentru dispozitive Mobile? – Am tot discutat cu companii care au website-uri, destul de mari, cu trafic mare şi care totuşi nu sunt compatibile cu dispozitivele mobile. La ora actuală, un website care nu este compatibil cu dispozitivele mobile, este un website mort şi acest lucru se întamplă doar din cauza persoanei sau firmei care a dezvoltat site-ul.

Înca de prin anul 2006, site-urile se dezvoltau şi pentru persoane cu handicap şi mai nou, apăruse Opera Mini, care foloseste un browser-proxy şi permite vizualizarea site-ului în condiţii cât de cât bune. La ora actuala există telefoane inteligente însa, nu toată lumea îsi permite şi sunt persoane care navighează zilnic pe Internet cu astfel de telefoane, adică telefoane mobile normale, de generaţie mai veche.

Cu ceva timp în urmă am fost contactat de o companie destul de mare din Bucureşti, care are un website cu profil Turism. Website-ul nu este compatibil cu dispozitivele mobile şi este practic imposibil să complectezi un formular sau să efectuiezi o căutare în site. Site-ul a fost construit in anul 2012 si totuşi are probleme. Navigarea în site se face din stanga în dreapta, trebuie mărit, micşorat, etc. O pierdere de timp pentru utilizatorii de mobile şi majoritatea renunţă, mai ales ca site-ul nu este optimizat şi se incarcă destul de greu.

Astfel de site-uri au doua opţiuni cu toate că una dintre ele este destul de slabă şi fără prea mare efect însă, sunt companii care aleg această opţiune din lipsa de buget.

    • Crearea unui subdomeniu sau subfolder şi dezvoltarea unui site nou, special pentru dispozitivele mobile, care face trimitere către diverse pagini secundare sau diverse oferte – nu prea indicat si nici bine pentru SEO
    • Programare CSS, pentru compatibilitate cu dispozitivele mobile, mult mai costisitoare şi necesită timp însa, cea mai buna soluţie, chiar dacă investiţia este mai mare. Aceste proiecte se dezvoltă în funcţie de bugetul companiei, practic, sunt bani aruncaţi pe fereastră pentru că ar fi trebuit să aibă un site compatibil cu dispozitivele mobile, au plătit un site nu o gluma şi unele companii chiar au investit mult.

Dispozitiv MobilPersoanele care ajung pe site-ul meu, ar trebui să aiba acelaşi conţinut chiar dacă site-ul este interogat în browser de pe un dispozitiv mobil. Practic, la dezvoltarea unui site special pentru mobile, se adaugă un cod în header, care ştie să facă redirect către site-ul respectiv.

Părerea mea este că site-urile dezvoltate special pentru dispozitivele mobile, sunt precum o căramidă lipsă de la o casă cu vederea spre stradă. De foarte multe ori utilizatorul ajunge acolo unde nu trebuie şi este destul de enervant!


Cum arata un site responsive si un site care te chinuie la navigare?

Site responsive:

[1_2] Opti SEEO pentru Mobile
[/1_2] [1_2_last] Real Brokeer pentru Mobile
[/1_2_last]

Site non-responsive:

[1_2]

Website eronat

[/1_2] [1_2_last]

Website care nu este compatibil cu dispozitivele mobile

[/1_2_last]

Pentru testarea unui website, puteţi folosi Google PageSpeed Insights – https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ . Acest lucru se poate vedea şi dacă micşoraţi imaginea browser-ului Dvs. Aveţi în dreapta-sus semnele “_, cele doua patrate şi semnul +”. În funcţie de mărimea imaginii, un website compatibil cu dispozitivele mobile ar trebui să fie vizibil în orice dimensiune. Trageţi de laterale şi micşoraţi să arate aprox. ca un mobil sau tabletă. Dacă imaginea site-ului nu arată bine, aveti o problema!

Save

Înapoi sus