Sari la conținut

Securitate Website – Ascundere robots.txt

Un fisier foarte important pentru website-ul nostru este si robots.txt. Aici se pun restrictionari catre anumite fisiere sau directoare din website-ul nostru, pentru a nu fi indexate. Daca folosesc spre exemplu Joomla, sau WordPress, calea catre fisierele JavaScript sau CSS, va fi – /wp-content/themes/temamea, sau alte cai in functie de CMS-ul utilizat.

PSecuritate Websiteentru un cod sursa curat si pentru a ascunde calea catre acele fisiere, eu creez un folder cu un nume oarecare si incarc tot ce este necesar de acolo. Folderul de unde incarc fisierele respective, nu vreau sa fie indexat de Google sau alt motor de cautare, drept pentru care va trebui sa restrictionez din robots.txt. Pana acum foarte corect insa, va trebui sa ascund si robots.txt, pentru persoanele rau voitoare altfel, toata lumea va sti structura site-ului meu. Problema este ca fisierul robots.txt, va trebui sa fie vizibil pentru boti si ascuns pentru vizitatori.

Pentru a rezolva aceasta problema, este necesara crearea unei bucle, adica redirectionarea fisierului robots.txt pentru vizitatori si trimiterea botilor catre fisierul robots.txt. Pentru acesta avem nevoie de fisierul .htaccess, o linie de comanda in robots.txt si un fisier php care face aceasta bucla, practic, fisierul meu robots.txt, chiar daca este un fisier text, el se va comporta ca un script php.

Am creat o arhiva cu cele trei fisiere. Ce va trebui sa faceti:

1: Adaugati continutul fisier-ului – cod-pentru-htaccess.txt, in fisierul Dvs. .htaccess din site

2: Adaugati fisierul – reversedns.php, in /root (acolo unde aveti fisierele si directoarele din site)

3. Adaugati codul din – cod-pentru-robots.txt.txt, in partea de sus a fisier-ului robots.txt

Securitate Website: Descarcati folderul cu cele trei fisiere

Înapoi sus