Website separat pentru dispozitive Mobile? - Am tot discutat cu companii care au website-uri, destul…
Meta Informatii
Meta Informatii – am fost intrebat de foarte multe ori despre ce informatii ar trebui sa avem in header-ul unui website si am sa va dau cateva indicatii si pareri. Meta-Informatiile, sunt informatii despre continutul paginii (site-ului), sau mai bine spus, sunt informatii despre continutul unui document HTML. Aceste informatii se pot vedea in browser prin apasarea tastei (ctrl) si litera U, sau din meniul browser-ului – View – Page Source.
Adaugarea meta-informatiilor se realizeaza prin elementul meta, plasat intre <head> si </head>. Aici putem adauga…cate informatii dorim (toate sunt standard), de la numele autorului si pana la codul Google Analitics. Aceste date se pot adauga la site-urile create in HTML, la fiecare pagina. Pentru un website creat pe platforma WordPress, va trebui sa editati fisierul header.php, din template iar la Joomla, fisierul index.php sau in functie de setarile template-ului.
Ce informatii gasim in header !
Aici vom discuta putin despre atributul http-equiv, care are scopul de a anunta browserul ca a fost transmis un nou header. Acest tip atribut, ofera posibilitatea introducerii altor informatii care sunt asociate cu elementul meta si ca exemplu, puteti vedea urmatorul cod:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
Vad ca foarte multe site-uri folosesc " <META NAME="ROBOTS" CONTENT="INDEX, FOLLOW"> ", din punctul meu de vedere nu ar trebui folosit pentru ca daca nu exista optiunea NOINDEX, NOFOLLOW, cu siguranta este INDEX, FOLLOW. Nu trebuie incarcat codul HTML, cu tot felul de informatii care nu isi au rostul. Acum cativa ani, se foloseau tot felul de meta-informatii in scopul promovarii mai rapide, acum nu mai sunt luate in seama si cred ca nici nu ar mai trebui folosite.
In header puteti pune informatii despre autor, o adresa de email eventual insa, nu tot felul de coduri si codulete care nu ajuta la nimic. Aceste meta informatii, sunt vazute doar in codul sursa si daca nu ne ajuta, nu le adaugam.