Sari la conținut

Keep Alive – Ce putem face!

Cateva detalii despre optiunea Keep Alive, pe serverele Web. Datorita site-urilor multe pe care le avem, preferam mai multe firme de hosting. Firmele sau persoanele care ofera hosting, au servere bune sau sunt mai saraci. Optiunea Keep Alive ON, ajuta site-urile la imagini si fisiere JavaScript, in special. Am sa va dau un exemplu concret. Website-ul Romania SEO (opti-seo.ro, acum), a fost pe un alt server, o alta firma de hosting. Din cauza penalizarii Google Penguin, a fost necesara schimbarea numelui de domeniu si a firmei de hosting. Procentul de optimizare dat de Page Speed, de la Google, era de 96%, pe serverul vechi, aici avea doar 81%.

Keep AliveCa firma prestatoare de servicii SEO, este urat sa ai un procent de optimizare slab. Am renuntat la cateva imagini si procentul nostru de optimizare a crescut la 87-88%, mai mult nu se poate, serverul ne trage in jos. Daca optiunea Keep Alive, nu este ON, orice imagine din site scade procentul de optimizare al site-ului. Asta inseamna sa nu mai folosim imagini in site? Eu zic ca cei care ofera hosting, ar trebui sa se gospodareasca mai bine!

Cum ajuta Keep Alive ON!

Daca optiunea Keep Alive, este ON, cu siguranta va creste viteza de incarcare in browser. Serverele cu Keep Alive OFF, redau informatie in browser mult mai incet. Exista firme de hosting care au RAM, putin sau partitia de SWAP, mica. Vina nu este a noastra, noi platim pentru servicii bune pentru ca asa este si pretul. Optiunea Keep Alive, poate fi setata bine merci cu un time de 2 secunde si nu vor exista probleme.

Cum ar trebui sa fie un server bine configurat?

Pentru evitarea problemelor cu persoanele care au spatii pe serverul tau, ar trebui sa ai in vedere cateva detalii si anume:

  • Un Swap mai mare (2 GB) si daca se poate sa fie si pe disk separat
  • Memorie RAM, peste 2 GB
  • Partitie separata pentru /var/log sau si mai indicat ar fi disk separat

…eee, acum ce sa facem? Inainte sa cumparam spatii pe servere dam telefon si intrebam? Este si asta o solutie insa, indicat ar fi ca persoanele care administreaza servere sa fie mai documentate si daca tot ofera servicii sa le ofere in asa fel incat sa fie bine pentru toti, corect nu? Chiar ma intrebam asa ca un profan in acest domeniu – daca ai pe server un cache de 2 GB, oare se termina? Eu sunt de parere ca nu.

Înapoi sus