Sari la conținut

Imagini pentru Website

Imagini pentru Website

Imagini pentru website – foarte multe probleme exista din cauza imaginilor mari si neoptimizate pe care le adaugam in site. Un articol sau o pagina Web, daca nu contine o imagine, este prea plata. Nu poti promova un produs daca nu ai si cateva imagini in care sa arati vizitatorului forma produsului, culoarea, etc. Important este ca imaginea adaugata in site sa fie optimizata si sa folosesti corect formatul care se potriveste, JPG, PNG, GIF. Imaginile pentru website le puteti modifica si optimiza cu Adobe Photoshop, fac referire la acest soft pentru ca din punctul meu de vedere este cel mai bun.

FORMATE DE IMAGINI PENTRU SITE

JPEG (jpg) – cu siguranta ati mai folosit acest gen de imagine. Fisierele JPEG, sunt utilizate pentru stocare de imagini fotografice sau alte imagini care au multe culori. Un dezavantaj este la comprimarea imaginii, pentru ca se pirde din calitate insa, ochiul uman poate tolera o anumita pierdere a calitatii. Este indicat sa folositi acest gen de fisier in site-ul Dvs.

PNG – acest format de fisier inlocuieste de fapt formatul GIF. Imaginile PNG, la comprimare nu au pierderi de calitate. Formatul PNG, ofera o comprimare mai buna decat formatul GIF, precum si o transparenta variabila. Acest format de fisier, este foarte bun pentru ilustratii dar nu sunt potrivite pentru website decat in format mic, la logo sau acolo unde este necesara adaugarea unei imagini fara fundal. Daca folositi o imagine PNG, in format mai mare, site-ul se va incarca foarte greu.

GIF – un format de comprimare fara pierderi si suportat de toate browserele. Acest format se foloseste in general pentru imagini care contin text, linii drepte sau blocuri monocrome. Acest format de fisier se foloseste si la animatii in site, imagini in miscare sau text. Eu folosesc cel mai mult formatul JPG, la logo daca este necesar folosesc formatul PNG si mai putin formatul de fisier GIF.

Am sa va dau doua exemple de imagini, una cu o calitate de 80% si cealalta imagine, salvata cu o calitate de doar 20%. Diferenta intre ele nu este prea mare pentru ochiul uman insa, dimensiunea in KB, difera foarte mult.

Imaginea 1 – Calitate 80%, 29,3 KB


Imagini de Calitate


Imaginea 2 – Calitate 20%, 12,5 KB


Imagine optimizata 20%


Dupa cum observati in cele doua imagini, diferenta sesizata de ochiul nostru, nu este foarte mare. Dimensiunea intre ele este mai mult decat dubla. In concluzie, incercati sa adaugati imagini pentru website doar optimizate. In acest mod, site-ul Dvs., se va incarca mult mai usor in browser.

Înapoi sus